4.05.2008 г., 11:45 ч.

Нека тихо се слея с дъжда 

  Поезия
510 0 15
Научи ме да гледам
през твоите очи света.
Научи ме да разпознавам в тебе
всеки жест и топлинка.

Научи ме да плача -
тихо и без глас, тъй както
ти го правиш, но нали мъжете
не плачат?! Май... да.

Научи ме да се усмихвам,
дори когато най-много боли.
Та нали самотата и тя
е за хора, прости?!

Бях забравила отдавна коя съм,
достигнала бях до ръба...
Плача тихо, не ме укорявай.
Нека тихо се слея с дъжда.

Нека в този дъжд се разтворя
и прелея в най-буйна вода.
Да си тръгна такава (ако искат да помнят!),
пък след мене да става, каквото ще!

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??