20.03.2021 г., 7:21 ч.

Нели с новите пастели 

  Поезия » За деца
426 1 0

Купиха на Нели,

маслени пастели,

Нели да рисува,

малко да мирува.

 

Оставиха я Нели,

още заранта,

с новите пастели,

цял ден сам сама.

 

Погледна Нели огледалото,

и го нарисува цялото,

а новата й рокля,

със шарени петна,

нарисува сръчно,

да бъде на цветя.

 

Бялата пък ваза,

със сухите цветя,

оцвети я цяла,

не можеш я позна.

 

Има си и Нели,

мъничка сестричка,

цяла разкраси я,

като шарена пчеличка.

 

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??