22.10.2008 г., 0:36 ч.

Ненужното – нека гори... 

  Поезия » Друга
606 0 7

 

Ненужното – нека гори.
А нужното все ще ми свети.
Вземам назаем очи.
От всичките мои поети.

Дните капчука брои.
Стряхата пази гнездото.
Лястовичи следи –
летни невидими лодки.

Нужното няма очи.
Всичко ненужно ме гледа.
Свърших си всички сълзи
и се превърнах на Веда.

Ако си луд, ме вземи.
Стряхата ще се запали.
Луд ли си да те боли
от самодивски пожари!

© Лили Радоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??