22.01.2009 г., 14:09 ч.  

Неочаквано огледало 

  Поезия » Друга
1112 0 10
Толкова дълго се гледах в познати очи,
че се изгубих в макета на "себе си".
Вечно забравяш се, щом те привикнат да си
грозното пате, сред ятото лебеди.
 
Падна снегът. И ме дръпна да падна и аз.
(Беше сезон, от студа, червендалест.)
Точно преди да изчезна, снегът ме разказа
и милостиво му бе огледалото.
 
Детска рисунка сред пряспата - шлейф и крила.
(Аз съм! Без грешка! В снега, навалелия.)
Вече съм видима. И си харесвам вида -
ангел от сняг, с ореолче от белите.
 
Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??