30.04.2019 г., 15:51 ч.  

Непобедима светлина 

  Поезия » Друга
437 0 0

На Бог му сложили трънен венец,
някой имал интерес от това,
напразни отчаяни усилия,
той си остава Бог и до днес.
Човешката суета няма граници
и животът не е само празници,
но щом истината до днес е оцеляла,
означава, че има лястовица бяла,
тя грее вечно жива със сила незрима,
от нищо и никой светлина непобедима.
Пилат Понтийски не успя да заличи,
това, което Исус Христос ни дари,
докато съществува живот на земята,
Бог ще живее нетленно в сърцата,
с бяла прошка по бял път той ни води,
за да преодоляваме земните неволи.

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??