15.08.2017 г., 23:14 ч.  

Непохватно момиче... 

  Поезия » Друга
668 4 8

Непохватно момиче.

Недодялано малко

и лудо тук-там.

С едни такива

странни мечти

за по-добър свят.

За повечко 

любов,

милосърдие.

Непохватно момиче съм

и глупаво...

Което не вижда

къде се намира –

Нима съм сляпа?

Такива като мен

са жалки,

наивни,

трагични.

Хайде стига,

осъзнай се 

сега!

Нима не знаеш?

Забранявам ти

да мечтаеш...

Да се надяваш

и искаш.

Да си такава

не искам!

Бъди горделива,

студена

и зла...

Ненавиждай,

не страдай

за никой 

и нищо...

Не прощавай,

не вярвай...

Презирай дори!

Така ми се иска

понякога...

И все пак...

© Ивелина каменова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??