Меца: - Къде отиваш днеска, Зайо Байо?
На поход ли из гъстата гора,
или в градината на дядо Слави
за пресен морков, зелеви листа?
Зайо: - Къде отивам днеска, Бабо Мецо,
това е моя, тайна работа!
Ти гледай там пчелите и медеца -
ще ги открадне някой... После? Аааа...
Меца: - Ей! Зайо Дългоухи! Я почакай!
Поспри се и при мене ти ела.
Ти знаеш ли, че Кума Лиса дебне
потулена във гъстата гора?
Зайо: - Със Кума Лиса ли ме плашиш ти?
Тя хитра е, но не и умна.
Ако ме хване с бързи бяг
от ноктите й аз ще се отскубна.
Меца: - Къде бе, Зайо? Чакай! Спри!
Не знаеш ли, че дядо Слави е купил
пушка вчера от града
и с нея той градината си пази?
Зайо: - О, Бабо Мецо! Я мълчи!
А знаеш ли, че аз съм бърз
и мен куршум ме не лови?!
Меца: - Ох, Зайо! Вироглав си, знам.
Върви където искаш ти!
Заради моркова голям
все някой ще те улови!
© НЯКОЯ Всички права запазени