12.03.2009 г., 7:43 ч.

Неповторима и фатална топлина... 

  Поезия » Философска
812 0 19

 

 

Снежинките нослета любопитни

опират до стъклото на прозореца.

Със тънички гласчета ме подпитват:

- Наистина ли е  опасно топлото?

 

Наистина. Повярвайте ми! Спрете се!

Но всеки на гърба си трупа знания...

И стичат се неовладяни трепети

в пътечките на мокри очертания...

 

За миг видяли и за миг докоснали

на забранения си плод повърхността.

С тръпчивия привкус на омагьосваща

неповторима и фатална топлина...

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??