24.11.2007 г., 12:03 ч.

Непознати очи 

  Поезия » Любовна
631 0 3
 Тази рокля ми стоеше прекалено добре,
 бяла, с воали и с широки поли.
 Изминаха години, дори цели векове,
 а в съзнанието останаха непознатите очи.

 Корпинените обувки като по мярка ми бяха,
 слуги се суетяха вечно край мен,
 и вече не поглеждах наоколо с уплаха,
 притежавах надежда да те видя някой ден.

 Под белия воал, дълъг, прекрасен,
 под него скрих къдриците свои.
 Боже, колко красива изглеждах сега!
 Но теб те няма да ме видиш така.

 Дори името ти не успях да узная,
 смелостта не ми достигна да те питам.
 И сега, толкоз променена, пак си зная:
 обичах те, обичам те и винаги ще те обичам!

 Непознатият ти глас в главата ми оттеква,
 просто не знаеш колко много боли.
 И дано в сънищата продължат да ме преследват,
 красивите твои непознати очи.

© Нина Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??