27.11.2012 г., 22:15 ч.

Неравен дял 

  Поезия » Любовна
1031 1 19
Светът изглежда преразпределен
и завистливо моят дял - неравен:
жена ми спи, по-кротко от козле,
изгубено из сънните дъбрави.
 
Пониква топлият й дъх едва
и климатът вселенски се променя.
Под клепките й дълго след това
заглъхнат бури и земетресения.
 
И в мен войникът кротва, надалеч
от крамоли, макар да виждам още
в мушкатото - един забравен меч,
проблеснал на балкончето среднощем.
 
Но аз нали на загуби съм сит
на друг отстъпвам правото да вземе
луната, дето на конец виси
като парче халва по Заговезни.
 
И тъй от мисли рошави обзет 
ще видя как във пазвата с две круши,
на утрото през рехавия плет,
едно козленце сянка ще промуши...

© Ивайло Терзийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??