6.05.2019 г., 7:56 ч.

Неразбраните думи 

  Поезия
951 0 1

С капка мисъл изричаш ти това,

което стои зад твоята душа.

Думата обижда, стреля с неизвестен вой,

преминава през познатия развой,

тръгва към презрението и удря силно

... Уважението...

 

Болката расте, раната боли, 

скубеш своите си коси,

тъгуваш за своите думи неразбрани, 

били някога толкова желани.

 

Уважението мигом се изгубва,

предположението получава тон

и заваря своя трон.

Неусетно осъзнаваш как реалността 

става твоя мрачна падина.

 

Тъгуваш в своите си беди,

щом думата сърцето ти разби.

И непонятно гледаш как 

мечтата става твоя собствен

.... грях...

© Merten29 Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много умело си нарисувала сложната философия и психология на общуването, Марти! Хората, които си допадат разбират мислите си без посредничеството на думите.
Предложения
: ??:??