30.06.2007 г., 10:42 ч.

НЕРЕДНИ МИСЛИ  

  Поезия
663 0 1


* * *
Мрак на вън и мрак в душата,
мрачно слънце, мрачен тен,
мисли мрачни и навярно
цял живот е мрачен ден.

* * *
Победи въздуха, който те гали
и кажи му:
- О, не, ти не можеш у мен да запалиш
и любовна прашинка поне.

* * *
От две дървета направих едно.
От две колелета направих едно.
И море направих от две, едно.
И дете направих от двама едно.
Не успях само да създам
едно сърце от две подобни.

* * *
Плахо пристъпя следобеда тих.
Плавно минава работното време.
Колко годони минават без стих!
Колко таланти в скуката дремят!

© Зорница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??