Дете... То можеше да бъде наше,
но ти не пожела да го родим.
Изглеждаше объркан и уплашен,
повтаряше, че сигурно грешим...
Живеем заедно - не сме семейство..
(Днес кой ли се вълнува от това?)
Зачатието е свещенодействие,
съдбовен миг, изгряваща звезда.
В съня си аз го виждам всяка вечер -
ту син красив,ту руса дъщеря -
едно желание човешко, вечно,
живот да дам, дете да ти даря.
Но ти не искаш. Няма да те моля
и няма да ти падам на колене.
Жестоко ми напомня твойта воля,
че късно е за тебе и за мене...
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Поздрави!