5.05.2009 г., 18:10 ч.

Нещастница! 

  Поезия
955 0 8

Тя знае ли името ми
колко по-добре звучи от нейното!
Знае ли сълзите ми,
колко по-топли биха били...
Но аз не плача
за нещастници!

А ти, глупако, какво ù обеща?
Пари ли? И те ще свършат...
Живот ли? Твоя аз отдавна го белязах...

Да, давай! Така можеш да си купиш всичките жени.
И нея ли си купи като всяка друга...
Това, да ме боли,
отново ли нейна е заслуга?!

Да, най-сетне я видях.
Така е жалка...
така я съжалявам...

Нещастница е!
А не знае с теб къде върви...
Поредната мечтателка,
с илюзии за вечни дни...

Само не забравяй...
нашите мечти и твойте обещания...
И малкото човече, което с нас върви...
Да, синът ти! Той няма да прости
на подлата нещастница и твойте лъжи.

© Надя Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??