Нещата... които понякога мразя,
не са много лоши неща:
Клоуни, кифли - от боклуци се пазя,
по паяци гневно крещя!
Мразя ютии - не знам как се глади,
и мразя да свалям перде.
От болни амбиции, днес, ми се гади!
След Коледа, мразя прасе!
Снегът също мразя в студената зима,
когато не става за ски.
В паспортното мразя опашки да има.
Не мразя зелени очи.
Мразя - на тенис - на нула да падам
от някое младо момче.
В дупките мразя с колата да страдам.
Да ходя през март на море.
Мразя да давам - мангизи назаем -
колеги да дават фира!
И мразя да плащам на тецове наем,
във входа за всяка тръба.
Хазарта го мразя, защото все губя,
загубих един мезонет!
Мразя в кревата със пот да се трудя
след хубав омлет на обед.
Мразя - когато във Господ се врича
всеки омекнал идиот!
Отровното трио... го мразя да срича:
- Бандити! Родина! Народ!
Мразя - страните с военни режими,
и мразя съседски войни!
Митничари, агенти, бедни роднини,
Слънчака го мразя дори!
Живея и мразя, но пак съм си готин,
усмивка си имам на шут!
От всяка омраза си слагам компоти.
Не мога да съм темерут!
Юри
Йовев
Септември
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени