20.10.2008 г., 22:10 ч.

Несподелена обич 

  Поезия » Любовна
701 0 13

Не пилей на младостта мечтите,

не изгаряй сърцето си сам,

знай, всяка несподелена обич

е изоставен в пустинята храм.

 

Не ще се чуе зов на молитви,

нито олтаря цветя ще красят,

нито химн на възторжени клетви

безмълвните устни ще промълвят.

 

Ще чезнеш самотен в тиха горест

от спомена, пронизващ душата,

че не си познал взаимна обич

как гали с радост сърцата.

 

© Мадлен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??