12.02.2009 г., 21:55 ч.

Неспокойните утрешни отговори... 

  Поезия » Философска
692 0 25
 

 

Разделих на „преди" и на „после"

на  дланта си неясната линия,

очертала загатнат живота ми -

неживян и живян, (но инкогнито).

 

Разделих на „сега" и на „после"

дългоръките мисли за бъдеще

с остри шипове от безпокойство

и стрели, но без спомен от лъкове...

 

Разделих обгорените образи

на сънувани и на видяни...

В недовършена метаморфоза

по средата душата  остана

 

без вина, без утеха, без полет...

Във сърцето -  въпроси заровени

сякаш спят, а  се сипят отгоре им

неспокойните утрешни отговори...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??