24.12.2011 г., 22:56 ч.

Нетрезво 

  Поезия » Друга
956 1 13

Пак осъмнах в ушите със вятър.

(А го бях изоставила... Честно!)

Днес е някак делфинено-лесно

да прескоча ръба на Земята.

 

Пак разляха се в мислите птици.

(А отказах ги... Точка. Кълна се!)

Днес кошмарите синкаво-мръсни

разкопчават се - чифт белезници.

 

Пак намерих във джоба си зрънце.

(А зарязах житата... Не лЪжа!)

Днес прозорецът хрипкаво-тъжен

приютява напъпило слънце.

 

Пак тиктака сърцето от обич.

(А изключих го, помня... Повярвай!)

Днес нетрезво мечтите си карам.

Ти не бързай пеша да си ходиш!

© Пепа Петрунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??