3.10.2023 г., 6:31 ч.

Неудобни въпроси към господа управляващи 

  Поезия
134 0 1

Защо ни принуждавате да просим

в България – огнище на творци?

Търкаля се в душата ми въпросът

с износени от болката очи.
 

Държавата кога ще се събуди?

Поетите са нейните деца,

лекуващи вековните заблуди.

Защо ли за държавата скърбя?
 

Децата ѝ са бедни сиромаси.

Налага се да свикнем и с това?

На фона на препълнени стомаси

какво ли означава „аз творя“?
 

Словата си отиват – голи, боси.

Защо им подарихте слабостта?

Защо ни принуждавате да просим?

Въпросите са вечни, господа!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А отговорите?...
    - Когато му дойде времето...
    Имаше такъв лаф едно време от един пореден месия, оказал се като всички тоалетна чиния.
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??