26.07.2008 г., 10:54 ч.

Неуспешен опит да превземеш любовта 

  Поезия
551 0 10
Любовта е чужда крепост под обсада,
която ревностно отблъсква всеки щурм.
Стените й от удари не падат -
тя може да е твоя само с ум.

Ти опитваше със огън да я палиш
и с камъни да я строшиш на прах.
Но не опита, ах, със страст да я погалиш -
защото от Любов те беше страх.

Ти молеше с измама да я купиш,
предложил бисери със бляскава цена.
Но не! Ти не можа да я пречупиш
ни със сила, ни със прелестни злата.

А любовта е чужда крепост под обсада!
О, стига вече кървища, войни!
О, стига със лъжа си я нападал -
защото тебе най ще те боли...

© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??