5.12.2010 г., 21:17 ч.

Невидима любов 

  Поезия » Любовна
873 0 2

Любов,  аз  искам да те разпозная!

Казваш, че най-лесно е това.

Не с думи нежни аз да те омая,

a да го доказвам със дела.

 

Да те усетя с ум и тяло –

това единствено желая, знам...

Че самотата, болката позната,

в душата моя съградиха храм.

 

Денят ми дълъг е и безутешен.

Прогнозата е сивота, валеж.

Но устремена и с надежда да те срещна,

мечтая нищото да облека в копнеж.

 

Копнеж по топли дни и обич,

по щастие, познало своя дом

и не преставам да ги искам,

търся ги – в очакване и стон.

 

Любов невидима, но тъй желана,

чакана с нестихващ вопъл, блян.

Ела при мен и сила дай ми

да преживея пуст и мрачен ден.

 

А може да си тук – в сърце горещо,

във  поглед - нежно галил  твоята душа.

В дума блага, във сълза искряща,

отронена случайно със тъга.

 

Като сеяч разпръсквам обичта си,

а малките зрънца потънали не знаят,

покълват винаги там, гдето

някой гладен ще нахранят...

 

© Красимира Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всеки носи любов в сърцето си,но понякога няма на кого да я даде.Хубав стих.
  • "Като сеяч разпръсквам обичта си,

    а малките зрънца потънали не знаят,

    ще покълнат винаги там, гдето

    някой гладен ще нахранят..."

    Това ми хареса най- много!!!

    Добре дошла и пиши!!!
Предложения
: ??:??