30.04.2021 г., 11:49 ч.

Невидимото 

  Поезия » Философска
286 0 0

 

Има ли теглилки за най-важните неща?

За истина и съвест, чест и достойнство?

Не премерим ли до грам изсулени слова,

зъзнем и мръзнем и под вълнена завивка?

 

Често зад име нашумяло и прославено

съвест съвсем изпосталяла се спотайва,

а след  думите гръмки за вечно обичане

добавяме в азбуката и безгласна  буква.

 

Достойнството ли? Как да го измерим?

Везната чужда дали е точна и изправна?

Себеобичането в страст щом се изроди,

догаря надеждата за споделени пътища.

 

За радост и за святост, както и за мъката,

мерни единици няма, нито пък теглилка.

Колко е вместимостта на душата човешка?

Тонове понякога тежат скръбта и болката.

 

Зеници от бодили остри можем да опазим,

а Духа в пранги окован как ли да го видим?

Подменяме я целта – истинската на живота.

Измерима ли е тя с видими и делими неща?

 

 

Samadhi

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??