11.11.2008 г., 8:44 ч.

Невъзможна обич 

  Поезия » Любовна
1531 1 38
Невъзможна обич... Прокълната...
Тежка, като камък за удавяне...
Като огнен обръч на сърцата,
вкопчил ги на смърт чрез овъгляване...

Нереална обич... Лудост жива...
Остров глух за грешници осъдени...
Там еднопосочно се отива...
Тръгва се... в чувал с нозе овързани...

Неподвластна обич... на раздяла...
Белег за избрани... на обсебване...
Път без изход с нокти изкопала,
даваща... до степен на отнемане...

Ненаситна обич...  Светлосиня.
Скъпа като дъх, пред екзекуция...
Още миг се моля да те има -
шепа лято в зимата на звуците...

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??