8.09.2014 г., 17:11 ч.

Незаинтересованост в различни полусфери 

  Поезия » Друга
568 0 8

Денят ти не е дом за мен

на  Кръста си ще трябва да те нося

разпъната на четири от теб

по стъклата стъпвам тежко боса

 

За кой ли път умирам вече

да запомня все не ми осатават сили

и Голготата е толкова далече,

а пироните са толкова изгнили 

 

***********************************

Как очакваш красота

от средностатистически бездушник

от прикрита умереност хванал ръжда

недекоснат от бури, вихрушки

Който от усмивката ражда тъга,

но от тъгата усмивка не може,

който  се рее в безкрай небеса,

а въздух му липсва все повече

© Радост Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??