14.01.2010 г., 14:07 ч.

Незалостване 

  Поезия » Философска
808 0 18

НЕЗАЛОСТВАНЕ

 

Как се гонят дните в месеца!...

Празници и делници, сезони...

В таз невъзвратима смесица

старост може би ще ме догони...

 

Ако не успее в мрежите

свои да ме заплете изкусно,

моля ви да отбележите,

че финала просто съм пропуснал...

 

Аз и не обичам зимите -

този мраз с мъртвешко покривало...

С мойте стихове ще имате

три сезона във единно цяло.

 

Мойте книги са отворени,

винаги сте ми желани гости! -

Даже в студ, сред пръст и корени,

свойте топли думи не залоствам!...

© Ванилин Гавраилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??