НЕЗАЛОСТВАНЕ
Как се гонят дните в месеца!...
Празници и делници, сезони...
В таз невъзвратима смесица
старост може би ще ме догони...
Ако не успее в мрежите
свои да ме заплете изкусно,
моля ви да отбележите,
че финала просто съм пропуснал...
Аз и не обичам зимите -
този мраз с мъртвешко покривало...
С мойте стихове ще имате
три сезона във единно цяло.
Мойте книги са отворени,
винаги сте ми желани гости! -
Даже в студ, сред пръст и корени,
свойте топли думи не залоствам!...
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.