29.11.2011 г., 11:47 ч.

Незаменима дума 

  Поезия » Гражданска
676 1 3

Кажи ми думичка една вълшебна,
да бъде толкова незаменима, нежна.
Откри поне едничка думичка голяма
да замени значението на думичката - Мама!

Мама значи обич най-голяма,
от нея по-любима за децата няма!
Но щом детето вече е голямо,
застава друга дума до думичката мамо.

Със нея тръгва, без да се обърне,
в очите мили сълзите да зърне.
Мама пак любима си остава,
но своето сърце на други дава.

И ето че до думичката скъпа - Мама,
застават думички със нежност по-голяма.
Когато дойде рожбата любима,
думичката - Чедо, става най-значима!!!




© Ракина Радева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??