26.02.2020 г., 14:13 ч.

Ничия 

  Поезия » Любовна
840 3 5

Аз съм твоя, заспивай спокоен,

във съня ти без глас ще се сгуша.

Укротена съм, тиха съм пролет

и префинена цъфнала круша.

Не сънувай разгулна измама,

остави бог Морфей да те носи

сред поле от разцъфнали макове

и среднощни любовни утопии.

Потопи се в нектар от липите,

пчелен мед от гръдта ми събирай

и в легло абанос безгреховно

свойте мисли небрежно събличай.

Непонятно - аз първа открих те

като някаква тиха идилия.

Спи спокоен когато ме няма -

аз съм твоя, защото съм ничия.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??