14.08.2007 г., 23:22 ч.

Ние 

  Поезия
621 0 2

И когато гледам в огледалото,
опитвайки се да се скрия,
чудя се дали да бягам.
Изоставяйки идеята за "ние",
както може би раздяла със дете -
болезнено! До там болезнено,
защо това не прочетеш
в очите ми?
И въобще четеш ли в тях сега?
Или си мислш всичко си прочел?
А за да ти покажа, че не е така,
ще трябва да избягам.
Не ме гони, ако ще тръгваш пак.
Аз чакам само малък знак,

за да остана.

Но твърде често чувствам се презряна.

Забрави!

Отказвам се да вярвам в собственото си предчувствие,

че даваш друго - не съчувствие.

И времето остава между нас,

докато аз опитвам да извикам,

а казвам само "На добър ти час".

© Мая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??