Никога не съм харесвал чудесата!
(макар самия аз да съм едно от тях)
...безпроблемния живот във небесата
ме кара да изпитвам страх.
Никога не съм харесвал и химери!
(макар че точно те родиха Нея)
..."удобствата",които в тях намерих,
ме карат още горко да жалея.
На мен ми дай земя за оран!
(метафорично,не във смисъл пряк)
и с бури за живота да се боря,
скалист мираж да бъде моя бряг.
© Николай Драгиев Всички права запазени