Живей с любов в сърцето,
с хармония да бъде пълна твоята душа.
Обичай всекиго и всеки,
името ти да се сочи с доброта.
На всяко зло с добро отвръщай,
посрещай с усмивка всяка лошота.
Ръка подай на някой в нужда,
на приятел помогни в беда.
На мъката и самотата не подражавай,
душата си не поддавай на греха.
Щом в някой видиш ти надежда,
не обръщай с безразличие глава.
Бъди в живота му подкрепа,
подкрепи го с нежни слова.
Щом изпаднал си в мъка, самота,
загледай се дълбоко в сърцето и ще видиш безгранична човешка доброта.
Ще осъзнаеш, че животът има смисъл
и НИКОГА НЕ КАЗВАШ "НИКОГА".
© Стоян Керанов Всички права запазени