19.04.2008 г., 23:33 ч.

Никой не помага, дойде ли бедата 

  Поезия » Хумористична
970 0 0
Историята на Зайо

Трън ми влезна в петата
и много ме боли.
Ах, защо е зла съдбата,
защо, кажи ми ти?
И наблизо няма лекар,
не е кат другата гора.
Няма пък и зъболекар -
ах, каква беда!
Тамка все има кой да се наеме
да лекува той по всяко време!
Тамка Кума Лиса е сестра,
и бие инжекции на всички,
а после с билки и листа,
лекува зайчета и птички!
Хирургът пък е Кумчо Вълчо с триона -
онзи ден направи липосукция на слона!
Работливи са животните в другата гора,
не са като нашите тук.
Трънът боли ме в дясната пета,
явно, че ми трябва чук.
Ще взема да викна нашата Лиса,
та дано ми помогне тя.
Лиса обаче с друго се залиса
и не погледна болната пета.
При мечока с очакване отидох
и го попитах има ли чук.
Неговия удар обаче аз силен изпитах,
с крясък какво правя тук.
Вълчо - мойта последна надежда,
явно беше спрял свойта диета -
пременен в нова красива одежда,
си похапваше от седемте козлета.
Така си останах с тръна в петата -
никой не помага, дойде ли бедата!

19.04.2008

© Нина Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??