Нима, само в този ден сме жени?
Всички ние, сме малки принцеси.
Пепеляшки от ранни зори,
с усмивка деня си замесваме.
Нима, само днес сме красиви?
Ние? Уханните, нежни цветя?
Носим на гръб и беди, и неволи,
но търпеливо гледаме на света.
Всеки ден, сме по малко различни.
Всеки ден, сме бури и тихо море.
Хей мъже, ако истински ни обичате,
ние цъфтим, само в топли, мъжки ръце.
07.03.2021