30.08.2008 г., 14:03 ч.

Нима може да се скрие любовта 

  Поезия » Любовна
569 0 3
 

Обичам те, защо да крия?

Не бих понесла още суета.

Не искам любовта да скрия.

Нима може да се скрие тя?

 

Пред  вгледаните в мен очи,

как сиянието си да престоря?

Дори и само да мълчим,

очите помежду говорят.

 

При допира на твойта длан,

как влажния си трепет да смиря?

Дори ръка за поздрав да подам,

с дланта си ще усетиш как горя.

 

Всяка фибра в мен ще се напрегне.

Дъхът ще спре, пулсът  учести.

И неволно към мен да посегнеш,

нещо колена ми ще скоси.

 

А ако все пак успея да пророня

думи няколко, издайни ще са те.

За каквото и да ти говорят,

ще дочуваш вълнение в сърце.

 

Нима мога да го скрия?

Нима аз искам да го сторя?

Много по-трудно е да го убия,

отколкото за него да се боря.

 

Защото истинско ще бъде

и най-ясно то ще проличи,

когато след тебе се обърна

за да прегърна те с очи...

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??