16.11.2007 г., 9:26 ч.

Нищо 

  Поезия » Любовна
651 0 14

Живот в смъртта

и смърт в живота,

една дума,

прокоба дълбока.

Една сълза

и тя е жестока,

раняваща не мен и теб,

убиваща живота.

Вървя натам,

към края на началото,

не се преструвам,

заради тебе аз не спрях,

а чаках новото,

и стенех, мразех и крещях.

И пътят труден е,

това е ясно,

и раната е чуждо място,

за теб е то недостижимо,

за теб е то непоносимо.

Пълзя през следите нестихващи,

през сезоните на чувствата,

през главата ми

мисъл минава

ето го..., това е...,

усетих края.

Краят е дълбок и всепроникващ,

вик от дълбините на разума,

стих от очертанията на думата казана.

Целуни ме за началото,

или за края,

за нощите пропуснати във рая.

 

 

© Силвия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??