11.06.2008 г., 9:47 ч.

Нищо не искам от теб 

  Поезия » Любовна
833 0 6
Искаш да играем на игри?
Искаш на любовта ми да се смееш?
Искаш от ревност да ме боли?
Или просто искаш да ме преживееш?

Обиждаш ме. Демонстрираш пренебрежение.
Говориш куп лъжи за мен.
Палиш някакво фалшиво напрежение.
Изричаш омразата си ден след ден.

Какво си мислиш? Не ме познаваш.
Не можеш да се заключиш в мен завинаги.
Болката, която днес ми даваш,
и други преди мене са я имали.

Никой не е умрял от загуби.
Това, че ти си си отишъл,
е тъжно, но не е пагубно.
Сарказмът ти оказва се излишен.

Тъгата ми по теб дотлява.
Забравям те. Излез от тази роля,
с която искаш болката ми да управляваш.
На кого казваш не? За нищо не те моля.

15.01.2003 г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??