Contessa ( Светла Асенова ) и Agferdousi65 ( Асенчо Грудев )
С: Недей дарява друга с твойта нежност,
в най- синьото на тази лятна нощ,
че чувствам, чувствам жребия си лош,
на дъното на своята копнежност!
А: Не е възможно нивга... Неизбежност
са твоите сияния... Разкош!
Без теб не струвам, мила, нито грош,
отмина ли те с ледена небрежност!
С: О, знам, ще спре дъхът ми най- последен
и всичко ще потъне в тежък мрак,
но аз ще те въздишам пак и пак,
дори към мен да бъдеш чужд и леден!
А: Не мога да замина! Ще остана!
Не съм слепец за обичта желана!
В света ще съм бездомен и най- беден,
оставя ли те в мрака див сега!
Не бих си го простил!... Подай ръка!
© Асенчо Грудев Всички права запазени