16.09.2021 г., 17:53 ч.

Но не за нея плачеш ти 

  Поезия
553 6 9

Вселената би се събрала
в една сълза от твоите очи,
а вечността би завидяла,
че не за нея плачеш ти.
В най-тъжната небесна стая,
за мен се молиш и скърбиш,
надяваш се да те позная,
да позволя да ме спасиш.
Но сляпа съм и все се губя.
И тъй умея да греша, 
че чак душата ми се чуди
защо я мачкам и руша.
Вселената би се събрала
в една сълза от твоите очи,
а аз сълзите ти презряла,
издигам кръст до кръст с "Разпни!
Разпни!"

© любимка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??