5.04.2023 г., 2:05 ч.

Но под лепеното илюзиите светят 

  Поезия » Философска
276 6 7

 

 

Все търся думите - онези, дето могат

да критикуват, без да нараняват.

Като въздишка да отнемат болката,

а вземат ли я - радост да даряват.

 

Все търся думите - разделящи по равно

да няма ощетени и обидени.

А щом замлъкнат кротко да оставят

една следа - причина за замисляне.

 

Все търся думите. Когато ги открия

подреждам ги в римувани редички.

Животът с невидима гума трие

най- първо думичките за обичане.

 

Все търся думите.Търсачката се чупи.

С две- три подръчни думи я залепям.

Без търсене светът ми ще се срути,

но под лепеното илюзиите светят.

.

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??