15.06.2006 г., 22:14 ч.

Ноември 

  Поезия
842 0 1

Ноември идва с чувството

за недоспани нощи.

Събуди ме,

за да прогледна с още

непрогледнали очи,

да те милвам по лицето

с недокосвали ръце.

Цял век ли мина?

Век от календарни дни -

"Ноември"...

А сега и ти,

съвсем обърка хората,

събудил ме от стогодишен сън.

Дали през сънния Ноември

ще доиде късна пролет,

ще дойдеш ти. Напълно ти.

Нека измием очите си

от есенен сумрак и чужди мисли,

от принципи и предразсъдъци.

През Ноември стават чудеса

и се губят разсъдъци...

© Адриана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Помислих, че като чета това ще е същото като през октомври ама не е... Различни са. Не харесвам ноември защото убива октомври
Предложения
: ??:??