Ноември идва с чувството
за недоспани нощи.
Събуди ме,
за да прогледна с още
непрогледнали очи,
да те милвам по лицето
с недокосвали ръце.
Цял век ли мина?
Век от календарни дни -
"Ноември"...
А сега и ти,
съвсем обърка хората,
събудил ме от стогодишен сън.
Дали през сънния Ноември
ще доиде късна пролет,
ще дойдеш ти. Напълно ти.
Нека измием очите си
от есенен сумрак и чужди мисли,
от принципи и предразсъдъци.
През Ноември стават чудеса
и се губят разсъдъци...
© Адриана All rights reserved.