13.10.2019 г., 15:09 ч.

Noh mask* 

  Поезия » Друга
422 0 4

Лицата ни са просто маски –
шлифовани, изящно-бели.
Усмивките изваяни са сластно.
Косите вплетени с дантели.

Приличаме на гейши под дъжда –
притихнали, очакващи да спре.
Закрили под чадър грима –
потръпващи с премръзнали нозе.

Зад бляскавата пудра сме прикрили
душите си, копнежите, страха.
Ранени сме, но няма да разкрием
белязаните скули пред света!

Лицата ни са просто маски.
Телата ни – рисувана коприна.
Сърцата ни желаят ласки,
които няма да отминат.

 


* Noh maskмаска от театър Но. Маската е основно изразно средство в театър Но. Маските прикриват лицата на актьорите и не им позволяват да предават емоции чрез мимики.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дали не съм разчела подтекста, може би защото харесвам елементите на театър Но!
  • Ох, Лидке, като си представих казаното от теб с моето под подсъзнание... Мани, мани...
  • Но пък движенията на телата компенсират статичността на маските и този театър е не по-малко изразителен от този, който е широко познат. Харесах.
  • Хареса ми.
Предложения
: ??:??