20.12.2011 г., 22:09 ч.

НОИ и дядо Ной 

  Поезия » Гражданска
616 0 4

                                           03.09.07 

                                          На пейката във Второ ДКЦ.

                                          м.12.2011 г. пред кабинета на л. лекар:

                                          направления за м.12 няма! Мерси!

                                          Новина: При специалист - без направление, но си плащаш!

                                          И от мен мерси!

 

                                Н О И

                         И ДЯДО НОЙ

 

Във Библията има кратко име. Не на Герой!

                              Това е името на Дядо Ной...

Тоя Дядо, белобрад и мил,

                        живота на Земята

                                             от гибел е спасил!

Трърде  много векове след Него

                    българинът името му възкреси.

На табелата на Институт го тури да виси!

Ала Институтът "НОИ",

                нападнат от пирати,

                                от безпаричие пропати!

Вися си аз пред ДеКаЦета и еМБаАЛи

            и чакам милосърдие да ме погали...

Спокойно и безропотно приседнал,

                                         си изчаквам Края,

след който по НОЙ да постъпя

                                     на лечение във Рая...

 

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??