Мракът спусна черната си пелерина
и градът заспа.
На небето грее чудна месечина
и с вълшебната си сила свети тя.
Хора закъснели бързат
да се приберат в своя скромен дом.
Светлините гаснат или замръзват
във всяко село, град или заслон.
Къщите се гушат в сянка на нощта
и сънуват, да, и те сънуват
чудния си сън до сутринта.
Когато слънцето ще ги събуди
с топлина на своите крила.
И ще прогони до следващата вечер
смразяващата сила на нощта.
© Николина Хо Всички права запазени