19.03.2011 г., 3:57 ч.

Нощ 

  Поезия » Бели стихове
751 0 0

                                                      НОЩ

 

                            Теб спохожда ли те самота в нощта?

                            Събудих се, че сън сънувах,

                            сънуван и преди,

                            луна го огрява от всички страни... 

 

                            Жадувам те в съня,

                            във моите мечти теб извайвам...

                            а ти си като мене...

                            създаден не от лъжи,

                            във истина

                            и във огън гориш. 

 

                            Аз ще се боря димът да заспи

                            и бодро ще бдя над мечтите ти дори.

                            Искам за тебе 

                            безумни слова да нареждам,

                            а сили нямам

                            и глава си свеждам.

 

                            Искам с устните си

                            нежния допир на твоите устни

                            да долавям,

                            в мига вълшебен на забрава

                            искам те за себе си... до края...

 

                            Без думи,

                            миг във вечността...

                            бляскави лъчи, топли ласки,

                            съпричастни очи...

 

                           Люби ме в нощта,

                           че сега съм твоята, неуморната,

                           докосни я под воала

                           от виолетова нежност,

                           да потръпне и да онемее тя,

                           обливана в лъчите на лудостта...

 

                           Сред объркания свят

                           прости на женската ù същност,

                           че ако не беше тя,

                           не би имал нощта,

                           потопена в звездно огледало

                           и унеса на ласки закъснели,

                           идващи от сърцето ù... бедно...

 

                           Теб спохожда ли те самота в нощта?...

 

 

 

 

© Елизабет Фурнаджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??