13.12.2005 г., 20:25 ч.

НОЩ 

  Поезия
566 0 2

НОЩ

 
Нощта се връща в час уречен
с  воал от здрач и дъх на леност.
Захвърлил грижите си вечер –
прекрачваш прага на нетленност.
 
Пак сам сред сенки мълчаливи.
Сънят с прохладни лунни  устни –
докосва те и те опива
с мита на будното изкуство.
 
Свиреп кошмар и чувства нежни, 
и нечий глас от тишината,
са даровете щедри или смешни,
подхвърлени ти от съдбата.
 
Нощта безшумно те прегръща
с коси от мрак и спомен светъл,
за малък грях, контур на къща
и боси стъпки в топла пепел.
 
Пред теб е сънната дъбрава –
на дните в унес онемели.
Потрепват мигове забрава –
рояк звезди, далечно-бели.
 
Нощта – като балон надуван –
се пръсва в утрото и ето:
не знаеш – буден ли сънуваш 
звезди, умиращи в небето.

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво и романтично!
  • Приятелю по перо, много красиво си го написал. Владееш палитрата на чувствата и багрите на словото. Имаш интересно художествено-творческо мислене. Внимавай, ще те "дебна" как пишеш и занапред.
Предложения
: ??:??