17.09.2017 г., 10:02 ч.  

Нощ без теб 

  Поезия » Любовна
377 1 2

                Нощ без теб

 

Цяла нощ очите ти сънувам!

Цяла нощ сърцето ме боли!

За устните ти цяла нощ жадувам!

Лика ти търся сред безброй звезди!

 

На вън е мрак студен и равнодушен.

Неонови рекламни светлини

се сипят върху тротоар бездушен.

Сърцето ми не спира да боли!

 

Все чакам ва почукаш на вратата

защото твоят ключ остана тук.

При мен остана само тишината,

а любовта е някъде при друг!

 

Като крадец промъква се в душата

внезапен страх! Студена е нощта.

Отиде си със тебе топлината.

След огъня остана пепелта.

 

Плахи стъпки спряха се пред прага.

Помислих си, че може би си ти

но бързо пак надеждата избяга!

Чужди бяха стъпките. Уви!

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??