10.10.2023 г., 22:22 ч.  

Нощ над "Свети Георги" 

  Поезия » Пейзажна
162 0 0

 

 

Прилепи летят

между кедър и кипарис

и щурци звучат.

Хлад се спуска

и внезапно потъмняла

планината бди над тоя кът.

Път -- към къщи води той,

но още е далеч домът.

Птици в клони спят.

 

                 10. октомври 2020 г.

                  Бармук баир

                  край Сливен  

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??