11.06.2017 г., 19:37 ч.

Нощ пада 

  Поезия » Любовна
381 2 6

Бавно нощта пада, звездица в

нощното небе изгрява и Луна 

изкрящо бяла за близост навява. 

Пеят щурците вън в полята и с 

песента своя нежна будят 

копнежи чуствени у душата. В 

стаичката наша свещта догаря

и двама, ти и аз, отдадени на 

своята страст, в огъня ще изгорим

и на олтара на свободата нови

ще се преродим. В полумрака 

дъха ти връз лицето си усещам, 

ухае като нощно цвете, в кое 

Луната се оглежда. Шията ти 

нежно превита, огряна от лунната

светлина – пътечка към две 

топли сърца. И гръдта ти нежна

обичам да целувам, и любовта 

си по нея да погубвам. И усещам

как вълни все по-топли в душите

ни бушуват и сърцата по копнеж

бленуват. И искам да знам за какво 

копнее сърцето ти, искам да ти

дам света си!

© Давид Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??