26.08.2019 г., 10:26 ч.

Нощ в Пустинята... 

  Поезия » Пейзажна
533 0 0

Нощ в Пустинята...

 

На залеза великолепието диво

раздухвано от вятъра пустинен,

догаряше първично и красиво

като в олтар на Бог, във здрача анонимен...

 

Комета саможертвено премина

на огнен път чертаейки следите,

когато над Великата пустиня

изгряваха на нова нощ звездите...

 

Но от небето стелеше се мрака

и скоро всичко щеше да изчезне:

Безкрайността, Пустинята и всяка

надежда за простори междузвездни...

 

Нощта налага своите закони,

а вятърът зад пясъчните дюни

в стремежа самотата да прогони

подрънва на въздушно-звездни струни...

 

Съзвездията се завъртат близо,

звездите им красиви са огромни,

приятен хлад от тях гальовно слиза...

... Пустинята Творението помни,

 

че тук била е Райската градина

и на Живота тайните се крият,

а уморен от Времето почива

си Бог дори понякога, самият...

 

А на цветята райски с аромата

и с песента на ангели божествена -

се опознавали Мъжът с Жената

и любили се двамата, естествено...

 

А няма нищо толкова самотно

отколкото замръкнала Пустиня,

щом Вятърът дори зад хоризонта

легендите отмъкнал, сам замина...

 

И самотата по-голяма даже

остава, без виденията в мрака -

примамни на пустинните миражи,

които оживяваха я някак...

 

... А в тъмнината залезът угасва,

връхлитат го вълни от необята...

Пустинята във самота ужасна -

очаква да се извърти Земята...

 

25.02.2018.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??